Καταγγελία στον ΟΗΕ: Η Τουρκία αποπειράθηκε να απαγάγει Τούρκο δάσκαλο από την Μογγολία

Στον ΟΗΕ απευθύνθηκε ένας Τούρκος διευθυντής σχολείου, που εργάζεται στη Μογγολία και ανέφερε ότι έγινε απόπειρα απαγωγής εις βάρος του για την οποία υπεύθυνη θεωρείται η Τουρκία. Στη συνέχεια του απαγορεύθηκε να εγκαταλείψει το έδαφος της Μογγολίας χωρίς, ωστόσο, να του δοθούν εξηγήσεις.

Στο τέλος Ιουλίου η Μογγολία είχε εμποδίσει την απογείωση ενός αεροπλάνου που θεωρήθηκε ύποπτο ότι ανήκε στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, αφού μάρτυρες είχαν καταγγείλει απόπειρα απαγωγής του Βεϊσέλ Ακτσάι, 50χρονου διευθυντή σχολείου, που θεωρείται ότι συνδέεται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σε επιστολή την οποία συνέταξε ο δικηγόρος και έχει στη διάθεσή του το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Βεϊσέλ Ακτσάι ζητεί τη βοήθεια της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ώστε να μπορέσει να φύγει από τη Μογγολία, καθώς και να του χορηγηθεί άσυλο σε άλλη χώρα.

«Τα ενθαρρυντικά μέτρα που ελήφθησαν σε έναν πρώτο χρόνο από τη μογγολική κυβέρνηση, ακολουθήθηκαν από ενέργειες που εκθέτουν τον κύριο Ακτσάι στον επικείμενο κίνδυνο της παράνομης μεταφοράς του στην Τουρκία», αναφέρει ο δικηγόρος σύμφωνα με τον οποίο δεν επετράπη δύο φορές στον διευθυντή σχολείου να εγκαταλείψει τη Μογγολία, καθώς οι Αρχές δήλωσαν πως ο Βεϊσέλ Ακτσάι δεν έχει την άδεια να εγκαταλείψει τη μογγολική επικράτεια αν και δεν έδωσαν καμία εξήγηση γι’ αυτό.

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε αυτήν την υπόθεση», ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα του Ουλάν-Μπατόρ που εξέδωσε την απαγόρευση εξόδου του Ακτσάι από τη χώρα.

Το σχολείο που διευθύνει ο Ακτσάι θεωρείται από την Τουρκία ύποπτο ότι συνδέεται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Εκπαιδευτικοί του ιδρύματος, ερωτηθέντες από το Γαλλικό Πρακτορείο, αρνήθηκαν εντούτοις οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των δύο ανδρών.

Τον περασμένο μήνα η Άγκυρα αρνήθηκε πως αποπειράθηκε να απαγάγει τον Βεϊσέλ Ακτσάι.Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ