Ομπάμα: Ο Τζον Μακέιν θεωρούσε την ιδιότητα του πολίτη «πατριωτικό καθήκον»

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τα «πιο βαθιά συλλυπητήρια» του ιδίου και της συζύγου του Μισέλ Ομπάμα στην οικογένεια του Τζον Μακέιν, του Aμερικανού γερουσιαστή και αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2008, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, ο ίδιος και ο Μακέιν μοιράζονταν την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ είναι «μια χώρα όπου τα πάντα είναι δυνατά — κι ότι η ιδιότητα του πολίτη είναι πατριωτικό μας καθήκον, για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό θα παραμείνει έτσι για πάντα».

Ο Ομπάμα τόνισε ότι με τον Μακέιν «ανήκαμε σε διαφορετικές γενεές, προερχόμαστε από τελείως διαφορετικά υπόβαθρα, κι αναμετρηθήκαμε στο υψηλότερο επίπεδο της πολιτικής», αλλά «μοιραζόμασταν, παρ’ όλες τις διαφορές μας, την πίστη σε κάτι υψηλότερο: τα ιδεώδη για τα οποία γενεές Αμερικανών και μεταναστών έδωσαν αγώνες, έδωσαν μάχες, θυσιάστηκαν».

«Ελάχιστοι ανάμεσά μας δοκιμάστηκαν με τον τρόπο που είχε δοκιμαστεί κάποτε ο Τζον, ή χρειάστηκε να δείξουν το θάρρος που έδειξε εκείνος. Αλλά όλοι μας (…) θα θέλαμε να βρίσκουμε το θάρρος να βάζουμε το ευρύτερο καλό πάνω από το δικό μας», συμπλήρωσε ο Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ