Γιατί ο Μελανσόν επέλεξε το ελληνικό γράμμα «Φ» ως σύμβολο του κόμματός του

Το ελληνικό γράμμα «Φ» έχει επιλέξει ως λογότυπό του το κίνημα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζακ Λικ Μελανσόν, γράφει η γαλλική Liberation, επισημαίνοντας ότι το 21ο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα.

Όπως εξηγεί ο Μελανσόν, επέλεξε το γράμμα «Φ», «από αγάπη για εκείνους που μας δίδαξαν τη δημοκρατία», αλλά και γιατί το «Φ» συμβολίζει επίσης τη φιλοσοφία αλλά και την «χρυσή τομή».

«O Μελανσόν θεσμοθέτησε τον Οκτώβριο του 2016 το «Φ» ως το λογότυπο της Ανυπότακτης Γαλλίας και έχει εμπεδωθεί στο γαλλικό πολιτικό τοπίο σε τέτοιο βαθμό ώστε, το πολύ παλαιότερο από τη γέννηση του Μελανσόν σύμβολο να συνδέεται πλέον με το κίνημά του» γράφει η Liberation.

«Το “Φ” συμβολίζει ότι ο πιο μεγάλος πρέπει να έχει την ίδια σχέση σε όλα τα πράγματα με τον πιο μικρό. Όπως κάθε άνθρωπος συγκρίνεται με τον γείτονά του, και ειδικά με τους φτωχότερους στον υπόλοιπο κόσμο», τονίζει ο Μελανσόν

«Πριν από το πρώτο συνέδριο της Ανυπότακτης Γαλλίας τον Οκτώβριο του 2016 αναζητούσαμε ένα σύμβολο που να προσδιορίζει το Κίνημά μας», λέει ο Μανουέλ Μπομπάρ, ηγετικό στέλεχός του. «Θέλαμε κάτι που να δείχνει την εικόνα της αρμονίας, όχι κάτι βίαιο”.Πηγή: ΑΠΕ, Liberation

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ