Τζουλιάνι: Οι κατηγορίες σε βάρος του Μάικλ Κόεν δεν εμπλέκουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τον Πρόεδρο Τραμπ

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο σε βάρος του Μάικλ Κόεν, του πρώην προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, δεν συμπεριλαμβάνουν καμιά αξιόποινη πράξη που θα μπορούσε να αποδοθεί στον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο, ενώ αποκαλύπτουν ένα «μοτίβο ψεμάτων και ατιμίας» από μέρους του Κόεν για μια μακρά χρονική περίοδο, έκρινε ο Ρούντι Τζουλιάνι, μέλος της ομάδας των δικηγόρων του ενοίκου του Λευκού Οίκου, σε ανακοίνωσή του.

Την Τρίτη, ο Κόεν ομολόγησε την ενοχή του στις κατηγορίες περί παραβίασης των κανόνων για τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών και άλλων αξιόποινων πράξεων, παραδεχόμενος ότι κατέβαλε χρηματικά ποσά για να επηρεάσει την έκβαση των εκλογών του 2016 κατ’ εντολή ενός υποψηφίου—τον οποίο δεν κατονόμασε. Μεταξύ άλλων, η πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς έχει υποστηρίξει ότι ο Κόεν της κατέβαλε 130.000 δολάρια για να εξαγοράσει τη σιωπή της για μια σεξουαλική συνεύρεσή της με τον σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Δεν εμπεριέχεται καμιά κατηγορία για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη σε βάρος του Προέδρου στις κατηγορίες που ασκήθηκαν από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη εναντίον του κ. Κόεν», ανέφερε ο Τζουλιάνι σε ανακοίνωσή του. «Είναι σαφές ότι, όπως σημείωσε ο εισαγγελέας, οι ενέργειες του κ. Κόεν αντανακλούν ένα μοτίβο ψεμάτων και ατιμίας για μια μακρά χρονική περίοδο», πρόσθεσε ο Τζουλιάνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ