Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από τις φονικές πλημμύρες στην Ινδία

Ολοένα αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από τις πλημμύρες στην πολιτεία Κεράλα στη νότια Ινδία, με τους νεκρούς να φθάνουν τους 370, ενώ οι εκτοπισμένοι ξεπερνούν τους 700.000.

Χιλιάδες άνδρες του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας έχουν κινητοποιηθεί για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης των παγιδευμένων, στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες ελικόπτερα και εκατοντάδες σκάφη.

Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες που σαρώνουν την περιοχή εδώ κι έναν αιώνα. Από την έναρξη των μουσώνων την 29η Μαΐου.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας, οι καταρρακτώδεις βροχές αναμένεται να συνεχιστούν έως την 23η Αυγούστου στην πολιτεία της Κεράλας.

Πολλοί δρόμοι και 134 γέφυρες έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η πρόσβαση σε πληγείσες περιοχές της πολιτείας. Οι κάτοικοι, σε κατάσταση πανικού, απευθύνουν εκκλήσεις για βοήθεια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς δυσκολεύονται έως και αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες διάσωσης.

Ελικόπτερα μεταφέρουν πόσιμο νερό και τρόφιμα στις αποκλεισμένες περιοχές.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική στην πόλη Τσενγκανούρ, σε απόσταση 120 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας της Κεράλα, όπου η πρόσβαση είναι αδύνατη εδώ και 4 ημέρες.Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ