Επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν για τον Ουκρανό σκηνοθέτη που κρατείται στη Ρωσία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν υποβάλλοντας αρκετές προτάσεις προκειμένου να «εξευρεθεί επειγόντως μια ανθρωπιστική λύση» για τον Ουκρανό σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ, ο οποίος κρατείται στη Ρωσία.

Ο Όλεγκ Σεντσόφ ξεκίνησε απεργία πείνας πριν από σχεδόν τρεις μήνες, ενώ ο Μακρόν εξέφρασε εκ νέου την «ανησυχία» του για την κατάσταση της υγείας του που «φαίνεται να επιδεινώνεται επικίνδυνα».

Από την πλευρά του ο Πούτιν δεσμεύθηκε να απαντήσει και να δώσει σύντομα στη δημοσιότητα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας του, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Ο 42χρονος Όλεγκ Σεντσόφ, που είναι αντίθετος με την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, φοβάται πως το τέλος του «πλησιάζει», σύμφωνα με την εξαδέλφη του, ενώ παράλληλα, η εκπρόσωπος της ουκρανικής διπλωματίας Μαριάνα Μπέτσα κάλεσε τους Δυτικούς να «εντείνουν την πίεση στη Ρωσία για την απελευθέρωσή του».

Ο Σεντσόφ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 χρόνων για «τρομοκρατία» και «λαθρεμπόριο όπλων», έπειτα από μια δίκη την οποία χαρακτήρισε «σταλινικού τύπου» η Διεθνής Αμνηστία, και ξεκίνησε απεργία πείνας στις 14 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ