Έρευνα ζητεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων αμάχων

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ ζήτησε από το συνασπισμό των διεθνών δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας να διερευνήσει τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη που σκότωσαν δεκάδες αμάχους, στην πλειονότητα τους παιδιά.

«Ασφαλώς μας ανησυχούν οι αναφορές για μια επίθεση που είχε αποτέλεσμα θάνατο αμάχων. Καλούμε τη σαουδαραβικό συνασπισμό να διεξάγει μια ενδελεχή και διαφανή έρευνα για το περιστατικό» δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Ναουέρτ.

Σύμφωνα με απολογισμό της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC), ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου, σήμερα, στη βόρεια Υεμένη, ανέρχεται σε 50 ανέρχεται και στους 77 ο αριθμός που τραυματίστηκαν.

Η πλειονότητα των θυμάτων της επίθεσης είναι παιδιά. Τουλάχιστον 29 παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών είναι ανάμεσα στους νεκρούς.

«Οι σοροί 29 παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών» διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της επαρχίας Σααντά, που λειτουργεί με τη βοήθεια της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, ενώ μεταφέρθηκαν εκεί και «48 τραυματίες, μεταξύ αυτών 30 παιδιά», ανέφερε η ανθρωπιστική οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο συνασπισμός διεθνών δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι διεξήχθη μια «νόμιμη» στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ