Αυτή είναι η πρώτη τηλεπαρουσιάστρια στις ΗΠΑ με χιτζάμπ

H Ταχέρα Ραχμάν είναι η πρώτη μουσουλμάνα τηλεπαρουσιαάστρια στις ΗΠΑ που βγαίνει στον “αέρα” φορώντας χιτζάμπ.

Η Ταχέρα εργάζεται στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Σικάγο WHBF-TV που συνεργάζεται σε πανεθνικό επίπεδο με το CBS. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η 27χρονη Ταχέρα ήξερε πως ο δρόμος που είχε ακολουθήσει, να επιμείνει να κάνει καριέρα στην αμερικανική τηλεόραση παρά τις ενδυματολιγικές της επιλογές που ορίζονται από τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις θα ήταν δύσκολος.

Όπως η ίδια λέει το αφεντικό της σέβεται την απόφασή της αλλά της επισημαίνει ότι “θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη να εισπράξεις πολλά όχι”. Η Ταχέρα Ραχμάν είναι κόρη Ινδών και Πακιστανών μεταναστών και είδε πολλές φορές τις αιτήσεις της για δουλειά σε αίθουσες σύνταξης να απορρίπτονται ενώ πολλές φορές σκέφτηκε να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό. Ωστόσο, επέλεξε να επιδιώξει μία θέση σε συντακτική ομάδα με έμμεσο τρόπο. Έτσι, κέρδισε μία θέση παραγωγού στον τηλεοπτικό σταθμό WHBF-TV.

Αυτή θα ήταν η αρχή καθώς δεν ήταν αποφασισμένη να συμβιβαστεί με μία θέση πίσω από τιε κάμερες. Συνέχισε να συμπληρώνει αιτήσεις για θέσεις που εκπλήρωναν τα όνειρα και τους σκοπούς της και να δουλεύει ακατάπαυστα για να τα πετύχει. Στις 8Φεβρουαρίου του 2018 η Ταχέρα βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα μπροστά από τις κάμερες κι έγραψε τη δική της ιστορία. Μάλιστα, σύμφωνα με το Anadolu, η 27χρονη δέχεται μηνύματα στήριξης και θαυμασμού απ’ ολόκληρο τον κόσμο και είναι περήφανη που κέρδισε την εκτίμηση από τους ανθρώπους της κοινότητάς της. Ευελπιστεί ενδεχομένως να βρει δουλειά στο εθνικό δίκτυο ή στις διεθνείς ειδήσεις.

Πηγή: Αnadolu

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ