Κερδίζουν έδαφος στη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια

Η πτώση του υδράργυρου και οι ηπιότερες θερμοκρασίες συνέδραμαν στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο της Καλιφόρνια με αποτέλεσμα να κερδίσουν έδαφος στη μάχη που δίνουν με τις φλόγες.

Η πυρκαγιά, που οι Αρχές ονόμασαν «Σύμπλεγμα Μεντοσίνο» και έχει εξαπλωθεί σε μια περιοχή σχεδόν ίση με το Λος Άντζελες, είναι ένα από τα 17 πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Καλιφόρνια και έχουν ήδη καταστρέψει 1.500 κτίρια, ενώ έχουν εκτοπίσει από τα σπίτια τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Έως το πρωί, οι Αρχές κατάφεραν να την περιορίσουν σε ποσοστό 47%. Δύο πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ενώ έχουν καταστραφεί 75 σπίτια κι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους 23.000 άνθρωποι.

Αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας. φθάνοντας στους 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος ανεβαίνει έως τους 36 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη και τους 37 την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών στις 17.00 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη, η φωτιά «Σύμπλεγμα Μεντοσίνο» έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από τα 1.210.000 στρέμματα από την 27η Ιουλίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ