Την έκδοση δύο υπόπτων για την υπόθεση Σκριπάλ αναμένεται να ζητήσει η Βρετανία – Διαψεύδουν το Φόρεϊν Όφις και η ρωσική πρεσβεία

Την έκδοση δύο ανδρών τους οποίους θεωρεί υπόπτους για την επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια ετοιμάζεται να ζητήσει η Βρετανία από τη Ρωσία, σύμφωνα με τον Guardian που επικαλείται κυβερνητικές πηγές και πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι εισαγγελείς έχουν ολοκληρώσει το αίτημα έκδοσης και είναι έτοιμο για υποβολή.

Το ρωσικό Σύνταγμα απαγορεύει την έκδοση Ρώσων πολιτών σε άλλο κράτος κι ως εκ τούτου αρνήθηκαν να παραδώσουν τους καταζητούμενους για τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινένκο το 2006, επικαλούμενοι το Σύνταγμα.

Ωστόσο, ώρες αργότερα ήρθε επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από το Φόρειν Όφις και τη ρωσική πρεσβεία. Η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα από το Λονδίνο για την έκδοση δύο ανδρών. «Δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε τέτοια ανεπιβεβαίωτα, κίβδηλα δημοσιεύματα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας.

Εκπρόσωπος του Φόρειν Όφις χαρακτήρισε στο Sputnik «εικασία» το δημοσίευμα. «Απλά περισσότερες εικασίες. Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και οτιδήποτε επίσημο θα χρειαστεί να έρθει από την αστυνομία», είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ