Τουρκικό ΥΠΕΞ για τη μεταγωγή Κουφοντίνα: Είναι απαράδεκτο

Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, προκάλεσε η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, να μεταφερθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις αγροτικές φυλακές Βόλου.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζει το γεγονός και επισημαίνει ότι αυτό «για μία ακόμη φορά ενισχύει τις αμφιβολίες μας για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα», ενώ καλεί τις ελληνικές Αρχές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Δημήτρης Κουφοντινάς, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17ης Νοεμβρίου, μεταφέρθηκε στις αγροτικές φυλακές του Βόλου από τη φυλακή υψηλής ασφαλείας του Κορυδαλλού.

Το πρόσωπο αυτό καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση επειδή ήταν ο αυτουργός της δολοφονίας του υπεύθυνου Τύπου της Πρεσβείας μας στην Αθήνα Çetin Görgü (1991) και της απόπειρας δολοφονίας προς τον σύμβουλο της Πρεσβείας μας στην Αθήνα Deniz Bölükbaşı (1991), ενώ ήταν και μεταξύ των δραστών της δολοφονίας του συμβούλου της Πρεσβείας μας στην Αθήνα, του Haluk Sipahioğlu, (1994).

Καταδικάζουμε έντονα το γεγονός ότι ο Κουφοντίνας, ο οποίος έκανε χρήση του δικαιώματος αδείας τρεις φορές στο παρελθόν, θα απολαύσει αυτή τη μεταφορά στην ανοικτή γεωργική φυλακή. Αυτό έχει ενισχύσει και πάλι τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Η ανοχή σε έναν τρομοκράτη αποτελεί ασέβεια για τους διπλωμάτες μας που δολοφονήθηκαν και τις οικογένειές τους. Είναι απαράδεκτο ότι ένας τρομοκράτης μπορεί να εκμεταλλεύεται τέτοιους κανονισμούς», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

“Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αποφύγουν τα βήματα που θα δημιουργήσουν περαιτέρω ανεπάρκεια στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και τις καλούμε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σε συνάρτηση με τη διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», τονίζει ακόμη η ανακοίνωση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ