ΥΠΕΞ ΗΠΑ: Δεν θα επιτρέψουμε να δοθούν χρήματα του ΔΝΤ για να αποπληρωθούν Κινέζοι ομολογιούχοι στο Πακιστάν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οποιοδήποτε δυνητικό πρόγραμμα στήριξης προσφερθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη νέα κυβέρνηση του Πακιστάν δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αποπληρωθούν οφειλές του Ισλαμαμπάντ σε Κινέζους πιστωτές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Πομπέο διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον αδημονεί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο εκλεγμένος νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν, αλλά πρόσθεσε πως δεν υπάρχει «καμιά ορθολογική βάση» για τη χορήγηση δανείων προκειμένου να αποπληρωθούν δάνεια που χορηγήθηκαν από την Κίνα στο Ισλαμαμπάντ.

«Μην απατάσθε. Θα παρακολουθούμε τι κάνει το ΔΝΤ», τόνισε ο Πομπέο. «Δεν υπάρχει καμιά ορθολογική βάση στο να δοθούν δολάρια των φορολογούμενων που έχουν διατεθεί στο ΔΝΤ», συμπεριλαμβανομένων χρημάτων «των Αμερικανών», που είναι «μέρος της χρηματοδότησης του ΔΝΤ», προκειμένου να «αποπληρωθούν Κινέζοι ομολογιούχοι ή η ίδια η Κίνα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ