Συγκλονίζει μαρτυρία Βρετανίδας για την τραγωδία: Μπαμπά μην αφήσεις τα παιδιά μου να με ξεχάσουν

Τον πύρινο όλεθρο βίωσε μία 30χρονη Βρετανίδα από το Λονδίνο, η οποία παραθέριζε στο Μάτι μαζί με την 50χρονη μητέρα της όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Η Jaime-Marie Degge, όπως η ίδια δήλωσε, παρέμεινε οκτώ ώρες στη θάλασσα, μέχρι τη στιγμή που την περισυνέλεξε σκάφος. Μέσα στον πανικό και το χάος κι ενώ είχε αγκιστρωθεί από έναν βράχο, τηλεφώνησε στην πατρίδα της και μίλησε στον πατέρα της θέλοντας να αποχαιρετήσει τις δύο κόρες της. “Ήθελα να του μιλήσω και να του πω να φροντίσει ώστε τα παιδιά μου να μην με ξεχάσουν. Του είπα, ‘μπαμπά, σε παρακαλώ φρόντισε τα παιδιά μου να ανατραφούν μαζί, να αγαπάνε η μία την άλλη όπως τις αγαπώ. Μην τις αφήσεις ποτέ να με ξεχάσουν. Να ξέρουν ότι τις αγαπώ'” λέει η γυναίκα στην Daily Mail.

Όπως υπογραμμίζει, “ούρλιαζα και έκλαιγα. Τού έλεγα, ‘μπαμπά δεν θα τα καταφέρω εδώ, δεν υπάρχει διέξοδος, δεν καταλαβαίνεις!’ Δεν πίστευα ότι θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Ήταν φριχτό”.

Η γυναίκα συνεχίζει τη δραματική περιγραφή. “Ο θείος μου ανέβηκε στο ποδήλατο και είδε τη φωτιά να πλησιάζει. Επέστρεψε τρέχοντας καλώντας μας να φύγουμε γρήγορα προς την παραλία. Πανικοβληθήκαμε. Αφού πήραμε τα διαβατήριά μας και τις τσάντες μας μπήκαμε στο αυτοκίνητο. Οδηγήσαμε για 30 δευτερόλεπτα και είδαμε ένα σπίτι να καίγεται λίγα μέτρα πιο μακριά από το δικό μας. Άνθρωποι διέφευγαν με τα αυτοκίνητά τους. Ούρλιαζα στη μητέρα μου “παράτα το, πάμε να φύγουμε”. Ήταν τόσο σκοτεινά, υπήρχε παντού καπνός. Οι οδηγοί τράκαραν μεταξύ τους λόγω του πανικού. Και οι τρεις έτρεξαν προς τη μεριά της παραλίας, όπου εκεί βρίσκονταν άλλα 700 άτομα, σύμφωνα με τη μαρτυρία της 30χρονης από το δυτικό Λονδίνο. “Όλοι ούρλιαζαν. Ποτέ δεν είχα ακούσει κάτι παρόμοιο. Ούρλιαζαν όλοι παντού στη θάλασσα” λέει, ενώ η μητέρα της προσθέτει “ήταν σαν τον Τιτανικό μέσα στη θάλασσα, ήταν τόσο πολλοί άνθρωποι”. Αναζητώντας διαφυγή μέσω της θάλασσας, μητέρα και κόρη μπήκαν στο νερό.

“Όποτε κλείνω τα μάτια μου ακούω τις φωνές των ανθρώπων, τον ήχο του ελικοπτέρου και το βουητό της φωτιάς. Άνθρωποι κρατούσαν τα σκυλιά και τα μωρά τους πάνω από τα κεφάλια τους. Απλώς περιμέναμε στο νερό και προσπαθούσαμε να καλύψουμε τα πρόσωπά μας. Το πρόσωπό μου είχε γεμίσει αλάτι, κάπνα και ζέστη”.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ