Με ανάμεικτα αποτελέσματα έκλεισε η Wall Street

O S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν με πτώση, καθώς ανακόπηκε το πρόσφατο ράλι του τεχνολογικού τομέα, ενώ οι επενδυτές είχαν στραμμένη την προσοχή τους στις εμπορικές εντάσεις και ανέμεναν τις συνεδριάσεις της Fed και της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα. Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,4%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες 0,1% και 0,7%, αντίστοιχα.

Οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν, αντιστρέφοντας την προηγούμενη κίνησή τους στη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς η ζήτηση για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια αυξήθηκε εν μέσω ανησυχιών για τις εμπορικές διαμάχες μεταξύ των ΗΠΑ και των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων τους πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7.

Οι επενδυτές ανησυχούσαν για μία αντιπαράθεση στη σύνοδο, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο στο Κεμπέκ, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμενόταν να εμμείνει στη σκληρή στάση του μετά την επιβολή δασμών στο χάλυβα και το αλουμίνιο από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρύτερα να ανακοινώσει αύξηση του βασικού της επιτοκίου την Τετάρτη, αλλά οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για το αν η Fed μπορεί να προχωρήσει και σε τέταρτη αύξησή του φέτος.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ