Βρέθηκε το “σωματίδιο του Θεού”

Ιστορική ημέρα για την επιστήμη η σημερινή. Οι ερευνητές του πειράματος που έγινε ευρύτατα γνωστό ως CERN, επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης των αποτελεσμάτων, τη θεωρία του «σωματιδίου του Θεού»! Το γιγαντιαίο μηχάνημα, ο «επιταχυντής αδρονίων», για τον οποίο χρειάστηκαν δεκαετίες για να κατασκευαστεί, «έδωσε απαντήσεις». Οι ερευνητές του CERN ανακοίνωσαν πως είναι σχεδόν βέβαιοι ότι εντόπισαν «κάτι που μοιάζει με το Χιγκς», το σωματίδιο που θα επιβεβαίωνε ότι γνωρίζουμε πώς η ύλη αποκτά τη μάζα της.

Εφόσον επιβεβαιωθεί οριστικά η ανακάλυψη, ο πειραματικός άθλος θα επιστεγάσει το λεγόμενο Καθιερωμένο Μοντέλο, το θεωρητικό οικοδόμημα που αναπτύχθηκε τον περασμένο αιώνα και συγκεντρώνει όλες τις γνώσεις των φυσικών για τα στοιχειώδη συστατικά του Σύμπαντος.

H παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν το 2012 ξεκίνησε στις 10 ώρα Ελλάδας στη Μελβούρνη, όπου πραγματοποιείται το διεθνές συνέδριο φυσικής υψηλών ενεργειών. Αργότερα σήμερα, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη για την επεξήγηση των αποτελεσμάτων στα ΜΜΕ. 

Στην παρουσίαση ήταν παρόντες οι 4 από τους 6 επιστήμονες που διατύπωσαν τη σχετική θεωρία και ο ίδιος ο Βρετανός Πίτερ Χιγκς, από τον οποίο πήρε και το όνομά του «το σωματίδιο του Θεού». 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ