Νικαράγουα – Ρόλο μεσολαβητή θέλει να συνεχίσει να διαδραματίζει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Οι επίσκοποι της ιεράς συνόδου της καθολικής ιεραρχίας της Νικαράγουας εννοούν να συνεχίσουν να διαδραματίζουν ρόλο μεσολαβητών στην πολιτική κρίση που συγκλονίζει τη χώρα, παρά τις επιθέσεις από μέρους της κυβέρνησης που τη στοχοθέτησαν, δήλωσε την Κυριακή ο αναπληρωτής αρχιεπίσκοπος της Μανάγκουας, ο Σίλβιο Μπάες.

«Ασφαλώς το να γίνονται εκκλήσεις για διάλογο αυτήν την ώρα θα είναι δύσκολο, εξαιτίας της συγκρουσιακής συμπεριφοράς της κυβέρνησης και της συκοφαντικής της γλώσσας απέναντι στην εκκλησία», δήλωσε ο Μπάες μετά τη λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ του Αρχαγγέλου στην πρωτεύουσα της Νικαράγουας.

Παρ’ όλ’ αυτά «δεν θα σταματήσουμε, θα καλέσουμε εκ νέου σε διάλογο», πρόσθεσε ο ρωμαιοκαθολικός ιερωμένος.

Ο πρόεδρος της χώρας Ντανιέλ Ορτέγα κατηγόρησε την Πέμπτη τους επισκόπους της ιεράς συνόδου ότι είναι ανάμεσα στους «πραξικοπηματίες» που επιδιώκουν να υποθάλψουν την ανατροπή της συνταγματικής τάξης στη Νικαράγουα.

Η νικαραγουανή ιερά σύνοδος διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή στον διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Συμμαχία Πολιτών για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι φοιτητικών οργανώσεων, επιχειρηματίες, αγρότες, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλοι. Ο πιο πρόσφατος γύρος του λεγόμενου εθνικού διαλόγου είχε γίνει τη 15η Ιουνίου.

Τουλάχιστον 280 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κύμα διαδηλώσεων που άρχισε τη 18η Απριλίου με κεντρικό αίτημα την αποπομπή του Ντανιέλ Ορτέγα από την εξουσία.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ