Βίαιες συγκρούσεις στο Σικάγο – Νεκρός ύποπτος από αστυνομικά πυρά

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Σικάγο, σε περιοχή όπου κατοικούν περισσότεροι Αφροαμερικανοί, όταν αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα ύποπτο ότι έφερε πάνω του πυροβόλο όπλο.

Πλήθος περίπου 150 κατοίκων επιτέθηκαν στους αστυνομικούς αποκαλώντας τους “δολοφόνους” ενώ ακουύστηκαν πολλές βρισιές και αισχρολογίες. Επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με μπουκάλια και πέτρες, όρμησαν σε περιπολικά ενώ η ένταση κλιμακώθηκε στην περιοχή του South Side.

Οι αστυνομικοί οπλισμένοι με κλομπ συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές, ενώ μπουνιές έπεσαν εκατέρωθεν. Σύμφωνα με τους αρμοδίους, τραυματίστηκαν τρεις με τέσσερις αστυνομικοί ενώ ένα περιπολικό καταστράφηκε. Ακολούθησαν τέσσερις συλλήψεις.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αστυνομία, έγινε γνωστό ότι γύρω στις 5.30 το απόγευμα, περίπολος εντόπισε έναν άνδρα που έφερε χαρακτηριστικά ένοπλου ατόμου.

Ο Φρεντ Γουόκερ, επικεφαλής περιπολιών στην αστυνομία του Σικάγο, δήλωσε στους New York Times και άλλα ΜΜΕ ότι οι αστυνομικοί είδαν να προεξέχει κάτι από το παντελόνι του άνδρα και θεώρησαν ότι πρόκειται για όπλο. Όταν τον προσέγγισαν, ο άνδρας προσπάθησε να διαφύγει, με τους αστυνομικούς να δηλώνουν ότι «πήγε να πιάσει το όπλο».

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας του Σικάγο ανέφερε ότι «ακολούθησε ένοπλη αντιπαράθεση με αποτέλεσμα ένας αξιωματικός να χρησιμοποιήσει το όπλο του και να τραυματίσει θανάσιμα τον δράστη». Οι Αρχές βρήκαν στο σημείο «ένα όπλο και δύο γεμιστήρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στον αστυνομικό που εμπλέκεται στο συμβάν ανατέθηκαν διοικητικά μόνο καθήκοντα, ενώ ο περιστατικό διερευνάται, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters, abc7chicago.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ