Κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την παραίτηση Ζεεχόφερ

Στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Γερμανία ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ να παραιτηθεί, μετά την αυτοκτονία ενός νεαρού Αφγανού η αίτηση του οποίου να του χορηγηθεί άσυλο απορρίφθηκε και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα απελάθηκε μαζί με άλλους 68 συμπατριώτες του στο Αφγανιστάν. Εκεί βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε κέντρο φιλοξενίας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

«Είναι καιρός ο Ζεεχόφερ να αποχωρήσει», δήλωσε ο Γιαν Κόρτε του κόμματος Η Αριστερά (Die Linke).

Τα σχόλια αγαλλίασης που έκανε ο Ζεεχόφερ για την ομαδική απέλαση των Αφγανών αιτούντων άσυλο, επειδή συνέπεσε με τα 69 γενέθλιά του, πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις.

«Ακριβώς 69 μεταφέρθηκαν πίσω στο Αφγανιστάν την ημέρα των 69ων γενεθλίων μου–και δεν έγινε κατ’ εντολή μου», είπε χαμογελώντας ο Ζεεχόφερ την Τρίτη.

Η Γκιούντε Γένσεν, στέλεχος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), δήλωσε στην εφημερίδα Tagesspiegel ότι κάποιος που εκστομίζει τόσο κυνικά σχόλια βρίσκεται «προφανώς στη λάθος θέση».

Ο Ζεεχόφερ εξέφρασε τη λύπη του για την αυτοκτονία του νεαρού Αφγανού , λέγοντας πως ήταν «βαθύτατα λυπηρή, και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με τρόπο που θα χαρακτηρίζεται από σεβασμό και θα στέκεται στα γεγονότα».

Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο τι απαντά σε όλους λένε ότι πρέπει να παραιτηθεί, ο Ζεεχόφερ απάντησε: «Δεν έχω τίποτα να τους πω, διότι δεν τους καταλαβαίνω»..

Ο Ζεεχόφερ πρωτοστατεί στην προσπάθεια να τεθούν σε εφαρμογή πολύ σκληρότερες πολιτικές έναντι των μεταναστών και των προσφύγων στη Γερμανία και ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι έφερε την κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στα πρόθυρα της κατάρρευσης απειλώντας να κλείσει τα γερμανικά σύνορα σε ορισμένες κατηγορίες μεταναστών και προσφύγων.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ