Μακρόν: Θα υπερασπιστώ τις επιχειρήσεις και όχι τους πλούσιους – Δεν μου αρέσουν οι κάστες και τα προνόμια

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ “θα παρουσιάσει εντός των επόμενων εβδομάδων νέες αποφάσεις που θα επιτρέψουν να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας σε ό, τι αφορά τη μείωση των δημοσίων δαπανών”, δήλωσε σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, υποσχόμενος ότι θα προχωρήσει σε “ισχυρές και θαρραλέες επιλογές”.

Ο Μακρόν διαβεβαίωσε ότι μέσω της πολιτικής του θέλει να υπερασπιστεί “τις επιχειρήσεις” και “όχι τους πλούσιους”, τονίζοντας ότι δεν του αρέσουν “ούτε οι κάστες, ούτε τα προνόμια”.

“Μια πολιτική υπέρ των επιχειρήσεων δεν είναι μια πολιτική υπέρ των πλουσίων. Είναι μια πολιτική για όλο το έθνος, για τις θέσεις εργασίας, για τις δημόσιες υπηρεσίες” αλλά “και για εκείνους που παραμένουν στο περιθώριο”, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Εντός του Ιουλίου, ο κ. Μακρόν θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των 100 μεγαλύτερων γαλλικών επιχειρήσεων. ” Θέλω να τεθούν οι βάσεις για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο”, είπε ο Γάλλος Πρόεδρος με αφορμή τη συνάντηση που θα έχουν οι εκπρόσωποι των συνδικάτων με τους εκπροσώπους των εργοδοτών στις 17 του μηνός και χαρακτήρισε “νοσηρές φήμες, που έχουν ως στόχο να φοβίσουν” τον κόσμο, τις πληροφορίες που κυκλοφορούν για την κατάργηση των συντάξεων χηρείας.

Πηγή : ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ