Πολύνεκρη επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου της αστυνομίας στην Σαουδική Αραβία

Ένα στέλεχος των υπηρεσιών επιβολής της τάξης της Σαουδικής Αραβίας, ένας υπήκοος του Μπανγκλαντές και δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν  στο κεντρικό τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών σε σημείο ελέγχου σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Τρεις ένοπλοι, που περιγράφτηκαν ως «τρομοκράτες», άνοιξαν πυρ μέσα από αυτοκίνητο εναντίον του σημείου ελέγχου και άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης ανταπέδωσαν τα πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρίνισε ότι η επίθεση διαπράχθηκε σε δρόμο που συνδέει την Μπουράιντα με την Ταρφίγια, στην επαρχία Αλ Κάσιμ.

Οι δύο από τους τρεις δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν, ενώ ο τρίτος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένας μετανάστης εργάτης από το Μπανγκλαντές, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι αρχές διενεργούν έρευνα για την επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η επαρχία Κάσιμ, περιοχή όπου τηρείται σχεδόν απαρέγκλιτα η υπερσυντηρητική, ουαχαμπιτική εκδοχή του σουνιτικού ισλάμ που εφαρμόζεται στο βασίλειο, είναι από τις πιο συντηρητικές της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία-η χώρα που κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως στις εξαγωγές πετρελαίου-έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια μια σειρά αιματηρών επιθέσεων ενόπλων και βομβιστών, με στόχο ιδίως στελέχη των υπηρεσιών επιβολής της τάξης. Για πολλές από τις ενέργειες αυτές, την ευθύνη έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους για άλλες η Αλ Κάιντα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ