Ένας νεκρός και 56 αγνοούμενοι μετά τη βύθιση τουριστικού σκάφους στο Πουκέτ – ΒΙΝΤΕΟ

Ένας άνδρας πνίγηκε και άλλοι 56 άνθρωποι αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός τουριστικού σκάφους στα ανοιχτά του νησιού Πουκέτ, στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το σκάφος Phoenix που μετέφερε 105 ανθρώπους, 93 Κινέζους τουρίστες και 12μελές πλήρωμα, βυθίστηκε λόγω της θαλασσοταραχής στην περιοχή αυτή.

“Ένας είναι νεκρός, 11 τραυματίες, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση και 56 αγνοούνται. Συνεχίζουμε την προσπάθεια εντοπισμού τους” ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο.

Το σκάφος επέστρεφε στο Πουκέτ από το Κο Ράτσα, όταν έπεσε σε καταιγίδα, σύμφωνα με τον καπετάνιο, Σομτζίνγκ Μπουντάμ. Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ο Μπουντάμ είπε ότι ένα κύμα ύψους πέντε μέτρων χτύπησε το πλοίο, το οποίο πήρε κλίση. Ο ίδιος είπε στους επιβάτες να φορέσουν σωσίβια και να ρίξουν στο νερό τις πλαστικές, φουσκωτές βάρκες διάσωσης.

Η πρεσβεία της Κίνας στην Μπανγκόγκ ζήτησε από τις αρχές της Ταϊλάνδης να κάνουν ότι είναι δυνατό για τον εντοπισμό των Κινέζων τουριστών, ενώ εστάλη και ομάδα από την Κίνα να βοηθήσει στην επιχείρηση.

Πηγή: Guardian, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ