Μέρκελ: Δεν θα γίνω καγκελάριος της απομόνωσης – Το πραγματικό πρόβλημα είναι η προστασία των εξωτερικών συνόρων

Με «ένα ξεκάθαρο όχι», απαντά η Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ στο ερώτημα αν από «Καγκελάριος των προσφύγων» θα εξελιχθεί σε «Καγκελάριο της απομόνωσης», μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Ωστόσο, η Καγκελάριος εξηγεί ωστόσο ότι οποίος ζητά την προστασία και το άσυλό μας δεν μπορεί να επιλέγει και τη χώρα.

“Το πραγματικό πρόβλημα είναι η προστασία των εξωτερικών συνόρων”, επανέλαβε η Γερμανίδα Καγκελάριος, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός μεταξύ φύλαξης των συνόρων και απομόνωσης και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συζητήσουμε με τις τρίτες χώρες.

Παράλληλα, η Άνγκελα Μέρκελ εκτιμά ότι εντός 48 ωρών θα εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου των προσφύγων, οι οποίοι θα φιλοξενούνται στα κλειστά κέντρα που σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση.

Αυτό ορίζει το Σύνταγμα, τονίζει η κ. Μέρκελ στη συνέντευξη, η οποία θα προβληθεί στις 21:15 ώρα Ελλάδος.

Αναφερόμενη στη συνεργασία της με τα υπόλοιπα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, η Καγκελάριος παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί πως δεν θα υπάρξουν και σε αλλά θέματα στο μέλλον αντιθέσεις, καθώς πρέπει να συντονιστούν τρία κόμματα, αλλά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει καλά τη δουλειά της, “όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ