Εξώφυλλο «μαχαιριά» του Time – Στήνει στον τοίχο τον Τραμπ – ΦΩΤΟ

Το περιοδικό Time για άλλη μια φορά φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό του τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. να έχει στηθεί στον τοίχο και να στέκεται μπροστά από ένα μικρό κοριτσάκι που κλαίει. Συγκεκριμένα το περιοδικό σχολιάζει το γεγονός ότι η ασκούμενη πολιτική του Πλανητάρχη στο ζήτημα του μεταναστευτικού χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς τους με βίαιο τρόπο.

Μάλιστα χρησιμοποιεί τρεις λέξεις για να επιτεθεί στον πρόεδρο των ΗΠΑ. «Welcome to America». Τέλος η συντακτική ομάδα του περιοδικού περιγράφει την ιστορία πίσω από το εξώφυλλο που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.

«Ο Τζον Μουρ, ο φωτογράφος που κέρδισε το Πούλιτζερ για λογαριασμό της Getty Images, έχει φωτογραφίσει για χρόνια μετανάστες κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικό. Αυτή την εβδομάδα μια από τις φωτογραφίες του έγινε το πιο ορατό σύμβολο του debate για το μεταναστευτικό στην Αμερική. «Ήταν το πιο δύσκολο για μένα» αναφέρει ο φωτογράφος περιγράφοντας πως τράβηξε τη φωτογραφία. Σύμφωνα με τον Moore πρόκειται για ένα κοριτσάκι 2 ετών με καταγωγή από την Ονδούρα το οποίο κλαίει βλέποντας τη μητέρα της να κρατείται στο McAllen στο Τέξας. «Το μόνο που ήθελα να κάνω, ήταν να την πάρω μαζί μου, αλλά δεν μπορούσα» προσθέτει.

Οι συντάκτες του περιοδικού, λόγω της δύναμης που προέβαλε η συγκεκριμένη εικόνα επέλεξαν να την τοποθετήσουν στο εξώφυλλο του περιοδικού θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επιτεθούν στον Τραμπ για την πολιτική που ασκεί στο μεταναστευτικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ