“Βόμβα” από τον Τούρκο αντιπρόεδρο: Δεν μας επηρεάζει όποια απόφαση και να πάρει το αμερικανικό Kογκρέσο – Την Πέμπτη παίρνουμε το πρώτο F-35

«Δεν μας επηρεάζει όποια απόφαση και να πάρει το αμερικανικό Kογκρέσο» δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ, διαβεβαιώνοντας ότι την Πέμπτη θα παραδοθεί από τις ΗΠΑ το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος F-35 στην Τουρκία.

«Αύριο θα γίνει η παράδοση του πρώτου F-35. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το χρονοδιάγραμμα. Γιατί βγήκε μία τέτοια απόφαση από τη γερουσία; Είναι ξεκάθαρο. Αυτή η απόφαση βγήκε για να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία», δήλωσε, όπως ανέφερε ο ΑΝΤ1, ο Τούρκος αντιπρόεδρος σε τηλεοπτική εκπομπή στο TGRT.

Αναφορικά με τους S-400, ο Μπεκίρ Μποζντάγ υπεραμύνθηκε πάλι του δικαιώματος άμυνας της Τουρκίας, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να κάνει πίσω στο θέμα αυτό, ότι απόφαση κι αν παίρνει η γερουσία».

Κατά τα άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας προέβλεψε ότι Πρόεδρος θα βγει από τον πρώτο γύρο, με το εξής ασυναγώνιστο επιχείρημα: «Γιατί οι προσευχές του λαού μας προς τον πρόεδρο Ερντογάν είναι πολλές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ