Επίθεση Αμερικανών πολιτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω…Facebook

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ξεσήκωσε κύμα οργής κι έγινε στόχος δηκτικών σχολίων όταν οργάνωσε στον Facebook μια συζήτηση στην οποία στελέχη του υπόσχονταν να μοιραστούν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς Aμερικάνοι τουρίστες μπορούν να παραθερίζουν μαζί με τα παιδιά τους-την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δέχεται σωρεία επικρίσεων διότι χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς τους όταν συλλαμβάνει παράτυπους μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό.

Στο Facebook Live event, υπό τον τίτλο «Family Travel Hacks!», οικοδεσπότες ήταν δύο στελέχη του τμήματος διαβατηρίων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που υπόσχονταν να «μοιραστούν πολλά κόλπα μαζί τους για να γίνει το ταξίδι μαζί με όλη την οικογένειά τους ευκολότερο».

Αλλά αντί για ερωτήσεις προς τους υπαλλήλους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, πολλοί χρήστες προτίμησαν να αναρτήσουν σχόλια στα οποία καυτηρίαζαν την πολιτική του Τραμπ να χωρίζονται τα παιδιά από τους γονείς τους όταν συλλαμβάνονται παράτυποι μετανάστες που περνούν τα σύνορα.

«Καμιά χρήσιμη πληροφορία για τα παιδιά που τα άρπαξαν από τις οικογένειές τους και προσπαθούν τώρα να επιβιώσουν από τη ζέστη στις σκηνές στο Τέξας;», διερωτήθηκε η Αμάντα Μπλόσερ, μια χρήστρια του ιστοτόπου, σε ανάρτησή της.

Ο Άνταμ Νικ, άλλος χρήστης του Facebook, ήταν ακόμα πιο ωμός: «Έχετε καμιά συμβουλή ώστε να πάψουν να αποσπώνται βίαια τα παιδιά από τους γονείς τους κατά διαταγή του φιλοχρήματου αποβράσματος στον Λευκό Οίκο;», έγραψε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ