Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ: Θέλω τις ΗΠΑ εντός του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες «θα προτιμούσε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να παρέμεναν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τόνισε ο εκπρόσωπός του, μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι αποχωρεί από αυτό το όργανο των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Γενεύη.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο», πρόσθεσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε και αυτός με την σειρά του την απογοήτευσή του κρίνοντας ότι η Ουάσινγκτον θα όφειλε να εντείνει τη δέσμευσή της, με δεδομένο τον αριθμό των παραβιάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η απόφαση, την οποία ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ στον ΟΗΕ ήταν «απογοητευτική» είδηση, αν και «δεν ήταν έκπληξη στην πραγματικότητα», σημείωσε ο Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν σε ανάρτηση στη ροή του στο Twitter και πρόσθεσε: «Δοθείσης της κατάστασης όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στον σημερινό κόσμο, οι ΗΠΑ θα όφειλαν να κάνουν ένα βήμα μπροστά, όχι βήματα προς τα πίσω».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ