Πέντε πτώματα μεταναστών ανέσυρε η ακτοφυλακή της Λιβύης – 193 οι διασωθέντες

Η ακτοφυλακή της Λιβύης ανέσυρε τα πτώματα πέντε μεταναστών και διέσωσε 117 επιζήσαντες μετά το ναυάγιο βάρκας στην οποία επέβαιναν στα ανοικτά της χώρας, δήλωσαν στο γαλλικό πρακτορείο και στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε φουσκωτό, το οποίο «κόντευε να βουλιάξει, περίπου οκτώ ναυτικά μίλια στα ανοικτά του Αμπού Καμάς», κοντά στα σύνορα με την Τυνησία, δήλωσε ένας αξιωματικός του λιβυκού Πολεμικού Ναυτικού, ο Ραμί Γομέιντ.

Πέντε μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί ενώ 117 άλλοι που επέβαιναν στο φουσκωτό, ανάμεσά τους γυναικόπαιδα, διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης, πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Ένας από τους διασωθέντες, αφού οι μετανάστες έφθασαν στην Τρίπολη, δήλωσε ότι ένα ιταλικό σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή αρνήθηκε να τους διασώσει.

«Όταν πλησιάσαμε τους ιταλούς διασώστες, δεν δέχθηκαν να μας βοηθήσουν και έμειναν εκεί» περιμένοντας να έλθει σκάφος της λιβυκής ακτοφυλακής, αφηγήθηκε.

«Στην προσπάθειά τους να φθάσουν στο πλοίο, τρεις γυναίκες και δύο μικρά αγόρια έπεσαν στο νερό και πνίγηκαν. Όλοι ήθελαν να ανέβουν στο πλοίο διότι το φουσκωτό έβαζε νερό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Αγιούμπ Κάσεμ, εκπρόσωπο της λιβυκής ακτοφυλακής, διασώθηκαν άλλοι 76 μετανάστες από άλλο πλεούμενο στα ανοικτά της πόλης Ζαουίγια.

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ

ANA-MPA Copyright © 2004-2005 All rights reserved.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ