Κέρδη για τον S&P 500 και τον Nasdaq στην Wall Street

Mε κέρδη έκλεισαν ο S&P 500 και ο Nasdaq στην Wall Street, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην αυξήσει τα επιτόκια έως τα μέσα του 2019 και ενώ χθες η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αύξησε το βασικό της επιτόκιο, σηματοδοτώντας δύο ακόμη αυξήσεις του έως το τέλος του 2018. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,1%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq αυξήθηκαν 0,3% και 0,9%, αντίστοιχα. 

Η ΕΚΤ αποφάσισε, επίσης,να τερματίσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων στο τέλος του έτους. Η αισιόδοξη αξιολόγηση που έκανε η Fed για την αμερικανική οικονομία ακολουθήθηκε σήμερα από καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, ενώ οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν σε χαμηλό επίπεδο σχεδόν 44,5 ετών, επιβεβαιώνοντας την αισιοδοξία της κεντρικής τράπεζας.

Τα κέρδη ήρθαν μετά την αστάθεια στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, καθώς οι αξιωματούχοι της Fed προσδοκούν τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων φέτος αντί τρεις, προκαλώντας μεγάλες πωλήσεις μετοχών.

Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσαν οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και καταναλωτικών ειδών.Πηγή:enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ