Ο Ερντογάν κατά της Ελλάδας: Έχει S-300 και δεν της λέτε τίποτα

Επίθεση μέσω Ελλάδας σε όσους αντιτίθενται στην αγορά των S-400 από την Τουρκία εξαπέλυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο TV24 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ελλάδα έχει S-300, δεν τους λέτε τίποτα ακόμα κι αν έχουν S-300», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Αυτά τα συστήματα αναπτύσσονται επίσης στη Συρία, έξω από το ΝΑΤΟ, και δεν λέτε τίποτα. Αλλά όταν πρόκειται για την Τουρκία. είναι δύσκολο να καταλάβουμε».

Ταυτόχρονα ο «σουλτάνος» αποκάλυψε ότι πρότεινε στη Ρωσία την από κοινού παραγωγή συστημάτων αντι-βαλλιστικών πυραύλων S-500,επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής του για την ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων S-400 στο τουρκικό έδαφος, παρά την αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Εκτός από τους S-400, έκανα πρόταση στη Ρωσία για την από κοινού παραγωγή των S-500», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία θα παραλάβει από τη Ρωσία τους S-400 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 ώστε να θωρακίσει την αεράμυνα της απέναντι σε εναέριες απειλές.

Πηγή ρεπορτάζ: sondakikaturk.com.tr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ