Ενημερώνει την Κίνα για τη συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ-Ουν ο ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αναμένεται στο Πεκίνο, όπου θα ενημερώσει Κινέζους αξιωματούχους για την ιστορική σύνοδο κορυφής του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη.

Τα αποτελέσματα της συνόδου, στην οποία ο Βορειοκρεάτης ηγέτης επανέλαβε τη δέσμευσή η χώρα του να απαλλαγεί από τα πυρηνικά όπλα, είναι «σωστά και σημαντικά βήματα» στην πορεία για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και «ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της Κίνας», ανέφερε το κινεζικό ΥΠ.ΕΞ. μετά τη συνάντηση.

Το Πεκίνο, φιλοδοξώντας να αποτελέσει «σημαντικό μέρος» στη διαδικασία, προσφέρθηκε να βοηθήσει τις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που πήραν στη σύνοδο.

Παρατηρητές αναμένουν επίσκεψη αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας στην πρωτεύουσα της Κίνας πολύ σύντομα, καθώς οι δύο χώρες, που διατηρούν ιστορικά στενούς συμμαχικούς δεσμούς, θα θελήσουν να διαβουλευθούν για την πορεία που θα ακολουθηθεί.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ