Έρευνα Reuters – Ένας στους δύο Αμερικανούς εγκρίνει τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα με την Βόρεια Κορέα ο Τραμπ

Λίγο παραπάνω από το 50% όλων των Αμερικανών εγκρίνει τον τρόπο που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαχειρίστηκε το θέμα της Βόρειας Κορέας, ωστόσο μονάχα το 25% πιστεύει ότι η Σύνοδος με τον Κιμ Γιονγκ Ουν θα οδηγήσει στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, καταδεικνύει η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το 39% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί ότι η Σύνοδος στην Σιγκαπούρη άμβλυνε την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ της Ουάσιγκτον με την Πιονγκγιάνγκ, ένα ποσοστό ελαφρά αυξημένο σε σύγκριση με το 37% που υποστηρίζει πως δεν πιστεύει ότι άλλαξε κάτι.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δείχνει ότι ο μεγιστάνας Πρόεδρος χαίρει ευρείας στήριξης για την πολιτική που ακολούθησε στο θέμα, παρά τις επικρίσεις ειδικών ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κατάφερε να πάρει σαφείς δεσμεύσεις από τον Κιμ για την καταστροφή του πυρηνικού του οπλοστασίου.

Σε ποσοστό 51% οι ερωτηθέντες επικροτούν τη διαχείριση του θέματος της Βόρειας Κορέας από τον Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας των ηγετών που πρέπει να πάρουν τα εύσημα για τη Σύνοδο. Το 40% υποστηρίζει ότι ο δισεκατομμυριούχος πρέπει να πάρει τα περισσότερα εύσημα, ακολουθεί ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν με 11% και ο Κιμ Γιονγκ Ουν με 7%.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos διεξήχθη διαδικτυακά το διάστημα 12-13 Ιουνίου στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 1.000 ενηλίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ