«Ουδέν νεώτερον» όσον αφορά τη δραστηριότητα του βορειοκορεάτικου στρατού λίγες ώρες πριν από την ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Δεν υπήρχε απολύτως καμία ένδειξη ασυνήθιστης δραστηριότητας των ένοπλων δυνάμεων της Βόρειας Κορέας λίγες ώρες πριν διεξαχθεί η ιστορική σύνοδος κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις τη Δευτέρα.

«Όλα είναι ήσυχα», είπε ο Μάτις ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη στάση των βορειοκορεάτικων ένοπλων δυνάμεων.

Ο Μάτις, στρατηγός ε.α. των Πεζοναυτών, επανέλαβε εξάλλου, όπως έχει ήδη πει επανειλημμένα, ότι εξ όσων είναι σε θέση να γνωρίζει το ζήτημα της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Νότια Κορέα δεν πρόκειται να τεθεί υπό συζήτηση στην ιστορική συνάντηση που θα διεξαχθεί σήμερα στη Σιγκαπούρη.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επέμεινε στο ότι το ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να τεθεί υπό διαπραγμάτευση παρά μόνο και αποκλειστικά ανάμεσα στη Σεούλ και την Ουάσινγκτον.

Στη Νότια Κορέα σταθμεύουν μόνιμα το τρέχον διάστημα περίπου 28.500 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ