Μακρόν στη σύνοδο των G7: Υπάρχουν ακόμη αρκετά ζητήματα που πρέπει να διευθετήσουμε

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που συναντώνται στην Καναδά «κατάφεραν να καταλήξουν σε μια κοινή δήλωση για το εμπόριο», ωστόσο, αυτή η «πρόοδος» που επιτεύχθηκε «δεν διευθετεί τα πάντα».

Το κείμενο για το εμπόριο αναμένεται , όπως είπε, να επαναβεβαιώσει «την προσήλωσή μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου» και τη βούληση «να έχουμε μια πολιτική στο θέμα των δασμών, των εμπορικών φραγμών που συνίσταται στη μείωσή τους και να πάμε μπροστά».

Η συμφωνία των G7 σφραγίζει «μια συλλογική βούληση να σταθεροποιήσουμε τα πράγματα» αλλά «πρέπει τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε» με τις Ηνωμένες Πολιτείες «προκειμένου να θέσουμε τα γεγονότα στο τραπέζι γιατί υπάρχουν σήμερα πολλά θέματα», πρόσθεσε.

«Το γεγονός πως η Ευρώπη σχημάτισε ενιαίο μέτωπο, πως από την πρώτη μέρα ήμασταν ενωμένοι για να συντονίσουμε τις θέσεις μας, πως η καναδική προεδρία όπως και η Ιαπωνία ήταν πλήρως σε αυτή τη γραμμή επέτρεψε να έχουμε μια κοινή δήλωση των Επτά», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ