Αυτοκτόνησε ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν – Βρισκόταν στη Γαλλία για γυρίσματα – ΒΙΝΤΕΟ

Νεκρός βρέθηκε στο δωμάτιο του σε ξενοδοχείο ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής εκπομπών στο CNN Άντονι Μπουρντέν. Σύμφωνα με το CNN ο Μπουρντέν αυτοκτόνησε. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους σεφ και εκτός από τις κουζίνες είχε κερδίσει και το τηλεοπτικό κοινό. Το Smithsonian τον έχει αποκαλέσει “ο αυθεντικός ροκ σταρ της μαγειρικής” και ο “Έλβις των κακών παιδιών της κουζίνας”.

Ο ταλαντούχος σεφ και συγγραφέας, τα τελευταία χρόνια ταξίδευε τους τηλεθεατές του CNN ανά τον κόσμο, παρουσιάζοντας τις διαφορετικές κουζίνες και κουλτούρες.

Το 2016 είχε βρεθεί στην Ελλάδα και στη Νάξο.

Ο 61χρονος Μπουρντέν βρισκόταν στη Γαλλία για την μαγνητοσκόπηση νέων επεισοδίων για την εκπομπή του. “Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου, Άντονι Μπουρντέν. Η αγάπη του για την περιπέτεια, νέους φίλους, για το καλό φαγητό και το ποτό, αλλά και οι ιστορίες από τις χώρες στις οποίες είχε ταξιδέψει, τον έκαναν ένα εξαιρετικό αφηγητή. Τα ταλέντα του δεν σταμάτησαν ποτέ να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψει. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με την κόρη και την οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή” αναφέρει η ανακοίνωση του CNN.

Ο στενός του φίλος και Γάλλος σεφ, Eric Ripert, βρήκε τον Μπουρντέν χωρίς τις αισθήσεις του στο δωμάτιο του, στο ξενοδοχείο που διέμεναν, την Παρασκευή το πρωί.

Ποιος ήταν ο Άντονι ΜπουρντένΓεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1956 στη Νέα Υόρκη, αλλά μεγάλωσε στο Νιού Τζέρσεϊ. Ο Μπουρντέν είχε πει ότι μεγάλωσε σαν παιδί χωρίς να πιστεύει σε θρησκείες, αν και η οικογένεια του πατέρα του ήταν καθολικοί και η μητέρα του Εβραία.

Οι παππούδες του ήταν Γάλλοι, μετανάστευσαν στη Νέα Υόρκη μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πρώτη του μαγειρική και ταξιδιωτική εκπομπή ήταν το “A Cook’s Tour”. Γύρισε 35 επεισόδια από το 2002 έως το 2003. Το 2005 ξεκίνησε τα ντοκιμαντέρ στο Travel Channel, “Anthony Bourdain: No Reservations” μέχρι το 2012 και “The Layover” από το 2011 έως το 2013.

Το 2013 πήγε στο CNN, όπου παρουσίαζε μέχρι σήμερα το “Anthony Bourdain: Parts Unknown”.

Τα βιβλία που έχει γράψει έχουν γίνει best seller.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ