Προκλητικό δημοσίευμα της Sabah: Η Ελλάδα οφείλει τη Δημοκρατία της στην Τουρκία

Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται με την εφημερίδα Daily Sabah να αναφέρει σε δημοσίευμα της ότι “η Ελλάδα οφείλει τη Δημοκρατία της στην Τουρκία”.

Ο Ozan Ceyhun, που υπογράφει το προκλητικό δημοσίευμα, επιτίθεται στην Ελλάδα με αφορμή την χορήγηση ασύλου στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς και αναφέρει μεταξύ άλλων: “Δυστυχώς, ωστόσο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ορισμένες χώρες της ΕΕ δεν έδωσαν την απαιτούμενη υποστήριξη στον τουρκικό λαό. Αγνόησαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία ελπίζοντας ότι οι Γκιουλενιστές θα κερδίσουν… Ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν παραχωρήσει άσυλο στους πραξικοπηματίες Γκιουλενιστές που διέφυγαν από την Τουρκία”.

“Ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα οφείλει το σημερινό δημοκρατικό καθεστώς της στην Τουρκία. Η δημοκρατία τους παραβιάστηκε από τη Χούντα των Συνταγματαρχών που επιβλήθηκε από το αιματηρό πραξικόπημα το 1967. Αλλά τώρα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο για όλους τους υποστηρικτές του Γκιουλέν. Κάποιος θα περίμενε από την Ελλάδα, που υπέφερε πολύ από μια φασιστική στρατιωτική δικτατορία, να καταλάβει καλύτερα το γεγονός ότι αυτοί οι στρατιωτικοί είναι οι εχθροί της Δημοκρατίας, αλλά, αντίθετα, αρνείται να τους εκδώσει στην Τουρκία και τους χορήγησε άσυλο” σημειώνει μεταξύ άλλων ο Ozan Ceyhun και προσθέτει:

“Ωστόσο, η Ελλάδα και η Κύπρος οφείλουν τα δημοκρατικά τους καθεστώτα στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία έσωσε και τις δύο χώρες από τα χέρια των φασιστών πραξικοπηματιών”.

“Δυστυχώς, η Ελλάδα, η οποία καταδίκασε και τιμώρησε τους Χουντικούς, όπως τους άξιζε, υποστηρίζει και δίνει άσυλο στους Σαμψών της Τουρκίας σήμερα… Ενώ οι ένστολοι Έλληνες δολοφόνοι της Χούντας πληρώνουν για τις ενέργειές τους, οι Τούρκοι τρομοκράτες μετακινούνται ελεύθερα στην Ελλάδα. Αυτή η στάση της Ελλάδας μπορεί να χαρακτηριστεί ως αχαριστία. Δεν είναι δυνατόν να καταλάβουμε πώς οι Έλληνες δημοκράτες μπορούν να παραμείνουν σιωπηλοί σε αυτό” καταλήγει.

Πηγή πληροφοριών: dailysabah.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ