Ο Ντόναλντ Τραμπ περιμένει επιστολή από τον Κιμ Γιονκ Ουν

Ανυπόμονος εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ να διαβάσει επιστολή του Κιμ Γιονγκ-Ουν η οποία θα του παραδοθεί με την επιστροφή στην Ουάσινγκτον της αποστολής που ταξίδεψε στην Πιονγκγιάνγκ.

«Ανυπομονώ να διαβάσω το περιεχόμενο της επιστολής. Νομίζω ότι θα είναι πολύ θετικές (οι συνομιλίες)… Οι συναντήσεις ήταν πολύ θετικές».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος στη συνέχεια εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι συνομιλίες να μην καρποφορήσουν στην προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου Σύνοδο Κορυφής και να χρειαστούν περισσότερες συναντήσεις.

«Θα ήθελα να γίνει σε μια συνάντηση. Όμως συχνά δεν κλείνονται έτσι οι συμφωνίες. Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην γίνει σε μια συνάντηση ή σε δύο ή σε τρεις. Αλλά κάποια στιγμή θα επιτευχθεί. Μπορεί να γίνει πραγματικά ωραία και έξυπνα ή μπορεί να μην γίνει έξυπνα. Ίσως χρειαστεί να γίνει με τον δύσκολο τρόπο. Θα χαρώ πάρα πολύ όταν φτάσει η ημέρα που θα μπορούμε να άρουμε τις κυρώσεις και να έχουμε μια πολύ καλή σχέση με ολόκληρη την κορεατική χερσόνησο.»

Εφόσον η αντιπροσωπεία από τη Βόρεια Κορέα πάει στον Λευκό Οίκο, θα είναι η πρώτη επίσκεψη έπειτα από 18 χρόνια που πραγματοποιούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Πιονγκγιάνγκ. Τελευταία φορά ήταν το 2000 όταν ο στρατάρχης Τζο Μιονγκ Ροκ είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ