Reuters: «Άφωνο» το ελληνικό χωριό του δράστη του μακελειού στο Τέξας – Σούσουρο στην Καρδίτσα για τον γιο του Αντώνη

H οικογένεια του 17χρονου Δημήτριου Παγουρτζή ήταν «ήρεμοι, φιλήσυχοι» άνθρωποι που ποτέ δεν δημιούργησαν πρόβλημα, σύμφωνα με όσα είπαν συγχωριανοί του πατέρα του δράστη από τη Μαγουλίτσα Καρδίτσας.

Την Παρασκευή, ο 17χρονος Δημήτριος Παγουρτζής φόρεσε ένα μακρύ παλτό, μπήκε στην τάξη του, όπου παραδιδόταν μάθημα καλλιτεχνικών, στο γυμνάσιο όπου φοιτούσε, στη Σάντα Φε, κοντά στο Χιούστον, πυροβόλησε και σκότωσε εννιά συμμαθητές του κι έναν εκπαιδευτικό, ενώ τραυμάτισε άλλους δέκα μαθητές.

«Δεν έχουμε λόγια. Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Κώστας Σπανός, πρόεδρος της κοινότητας της Μαγουλίτσας, ενός μικρού χωριού στην Καρδίτσα με περίπου 500 κατοίκους, όπου γεννήθηκε ο πατέρας του δράστη Αντώνης Παγουρτζής.

«Είμαστε σε σοκ. Είμαστε μια μικρή κοινότητα και αυτό δημιουργεί μια πολύ κακή εικόνα για εμάς» είπε στο Reuters.

O Aντώνιος Παγουρτζής μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε νεαρή ηλικία, αλλά επισκέπτεται ακόμα το χωρίο, μια φορά το καλοκαίρι, σημείωσε ένας κάτοικος. Η οικογένεια ήταν «φιλήσυχοι άνθρωποι, επικεντρωμένοι στη δουλειά» επισήμανε ο ίδιος. «Δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα» ανέφερε για τον πατέρα.

Ο Δημήτριος σπάνια επισκεπτόταν το χωριό. Oι ντόπιοι θυμούνται ότι τον είδαν πριν από ένα ή δύο καλοκαίρια, χωρίς να παρατηρήσουν κάτι παράξενο στην συμπεριφορά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ