Wall Street – Κλείσιμο με κέρδη

Οι τεχνολογικές μετοχές και οι μετοχές των καταστημάτων λιανικών πωλήσεων οδήγησαν σε άνοδο την Wall Street σήμερα, παρά το ότι πολλοί χρηματιστές τήρησαν στάση αναμονής λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων και της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. O Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,25% στις 24.768,93 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq ενισχύθηκαν 0,41% και 0,63%, αντίστοιχα. 

Οι μικρότερες εταιρείες συνέχισαν να έχουν καλύτερες επιδόσεις από τις μεγαλύτερες, με το δείκτη Russell 2000 να φθάνει σε νέο επίπεδο ρεκόρ.

Η μετοχή της Macy’s σημείωνε άνοδο 11,2% πριν το κλείσιμο της αγοράς, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών και αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις για την κερδοφορία της. Ο δείκτης των εταιρειών λιανικών πωλήσεων του S&P 500 σημείωνε άνοδο 5,4%.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων σημείωναν μικρή μεταβολή, με τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων να κινούνται κοντά σε υψηλό επίπεδο 7ετίας και να συνεχίζουν να ασκούν πίεση στις μετοχές.

Η πρόοδος που σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα στο διπλωματικό επίπεδο τέθηκε εν αμφιβόλω, καθώς η Βόρεια Κορέα ακύρωσε συζητήσεις υψηλού επιπέδου με τη Σεούλ και απείλησε να μην πραγματοποιηθεί η ιστορική συνάντηση με τις ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters, enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ