Προς κυβέρνηση συνεργασίας Πέντε Αστέρων – Λέγκα του Βορρά η Ιταλία

Τη Δευτέρα αναμένεται να μεταβούν στο μέγαρο Κυρηνάλιο οι επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι, για να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα και να τον ενημερώσουν για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της προσπάθειας σύνθεσης νέας κυβέρνησης.

Ο Ντι Μάιο, απόψε, έπρεπε να πάρει μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai, για να μιλήσει για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, αλλά την τελευταία στιγμή ακύρωσε την συμμετοχή του. Θεωρείται αρκετά πιθανό, πάντως, να υπάρξει θετική ολοκλήρωση της όλης προσπάθειας, και το κύριο θέμα, τώρα, είναι ποιος θα επιλεγεί για την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι ένα «ουδέτερο πρόσωπο», το οποίο δεν θα ανήκει ούτε στην Λέγκα, ούτε στα Πέντε Αστέρια. Αρχικά, η καθοριστική συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα έπρεπε να γίνει εντός της σημερινής βραδιάς, αλλά πριν λίγο έγινε γνωστό ότι αύριο, οι Σαλβίνι και Ντι Μάιο πρόκειται να ξανασυναντηθούν, στην Ρώμη, για να καθορίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας.Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ