Σοβαρός τραυματισμός δύο εφήβων από πυροβολισμούς μέρα-μεσημέρι στο Λονδίνο – ΦΩΤΟ

Δύο αγόρια ηλικίας 13 και 15 ετών τραυματίστηκαν από σφαίρες το μεσημέρι της Κυριακής στο Λονδίνο. Πρόκειται για άλλο ένα κρούσμα της αυξημένης εγκληματικότητας που παρατηρείται στην βρετανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τους δύο εφήβους βρήκαν αστυνομικοί σε διαφορετικές περιοχές της κοινότητας του Χάροου, στο βορειοδυτικό Λονδίνο. Ο 13χρονος γλίτωσε από του χάρου τα δόντια αφού ο άγνωστος δράστης τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Στο αγόρι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο δυτικό Λονδίνο όπου παραμένει νοσηλευόμενο.

Από τις αρχές του έτους τα περιστατικά βίας με όπλα ή μαχαίρια έχουν αυξηθεί σημαντικά στην πρωτεύουσα της Βρετανίας. Το πρώτο τρίμηνο του 2018, η Σκότλαντ Γιαρντ άνοιξε 45 φακέλους για ανθρωποκτονία, διπλάσιους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσίευσε τον Απρίλιο η εφημερίδα The Guardian, επισημαίνεται ότι η πολιτική της μείωσης των αστυνομικών δυνάμεων από το 2010 από τη συντηρητική κυβέρνηση «πιθανόν συνέβαλε» στην αύξηση του αριθμού των επιθέσεων.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ένας 17χρονος σκοτώθηκε από σφαίρα στο Σάουθγουορκ, στο νότιο Λονδίνο.

Πηγή πηλροφοριών: Daily Mail, The SUn, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ