«Αλάχου Ακμπάρ» φώναζε ο δράστης της επίθεσης στη Χάγη

Φανατικός μουσουλμάνος ενδέχεται να είναι ο άνδρας ο οποίος μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους στο κέντρο της Χάγης το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας φώναζε «Αλαχού Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) την ώρα της επίθεσης.

Όπως ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, ο δράστης εισέβαλε σε μια καφετέρια και επιτέθηκε στο πρώτο θύμα προτού βγει έξω και τραυματίσει άλλους δύο ανθρώπους.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή που εκτυλίχθηκε το περιστατικό, σε κοντινή απόσταση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ενώ τα τρία θύματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Χάγης, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στα πόδια τον ύποπτο, ο οποίος είναι γνωστός «για αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά», αφήνοντας ερωτήματα για το αν πρόκειται για άλλη μια δολοφονική επίθεση μουσουλμάνου. Ο ύποπτος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και η αστυνομία επισήμανε ότι σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι συμβαίνει κάτι περισσότερο ούτε ότι εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Πηγή πληροφοριών: Washington Post, New York Times, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ