Γενικός Εισαγγελέας Κύπρου: Ανοησίες όσα λέγονται για απόκρυψη στοιχείων στην υπόθεση της δολοφονίας του ζευγαριού- ΒΙΝΤΕΟ

“Πρόκειται για ευαίσθητη υπόθεση, η σκηνή πρέπει να διαφυλάχθεί ως κόρη οφθαλμού. Το να λέμε ότι υπάρχει οτιδήποτε πίσω από αυτή την απόφαση ή υπάρχει πρόθεση για απόκρυψη στοιχείων, αυτά όλα είναι τουλάχιστον ανοησίες” δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, Κώστας Κληρίδης, στην εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” στο Epsilon.

“Προχθές είχαμε μια ενημέρωση από τους ανακριτές για το ανακριτικό έργο, το οποίο είχε παραχθεί, και διαπιστώθηκε ότι απομένει αρκετό υλικό να διεκπεραιωθεί και γι’αυτό δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες. Πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα, ένα φιλήσυχο ζεύγος βρέθηκε μαχαιρωμένο στο υπνοδωμάτιο του, δεν υπάρχουν ακόμα εμφανή κίνητρα ούτε αλλά αποδεικτικά στοιχεία όπως το φονικό όπλο γι’αυτό οι ανακρίσεις πρέπει να στραφούν προς κάθε κατεύθυνση” τόνισε ο κ. Κληρίδης.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του ιατροδικαστή κ. Ματσάκη είπε ότι “Ο κ. Ματσάκης όπως είπατε ενδεχόμενως να μην συγκρατεί τα λόγια του, ο Γενικός Εισαγγελεάς της Δημοκρατίας της Κύπρου όμως είναι υποχρεωμένος να συγκρατεί τα λόγια του και να είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι ο κ. Ματσάκης δεν είναι ο ορισμένος ιατροδικαστής αυτής της υπόθεσης. Στον κ. Ματσάκη δόθηκε μια περιορισμένη άδεια για σκοπούς διαφάνειας και αντικειμενικότητας και εκ μέρους των συγγενών παρίσταται στη νεκροτομή. Πέραν τούτου, το υπόλοιπο έργο είναι στις ανακριτικές αρχές και όχι στον κ. Ματσάκη”.

“Οι συνθήκες διάπραξης αυτού του εγκληματος προβληματίζουν” συμπλήρωσε.

“Σύμφωνα με το ακολουθούμενο σύστημα στην Κύπρο, οι ανακρίσεις σε σχέση με την εξιχνίαση οποιουδήποτε εγκλήματος, σοβαρού ή μη, διεξάγονται από τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έχουν την ευθύνη να συλλέξουν όλο το μαρτυρικό υλικό υπό μορφή καταθέσεων εγγράφων ή άλλων τεκμηρίων και αφού τα συλλέξουν παραδίδουν τον φάκελο στον Γενικό Εισαγγελέα” ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ