Time: “Φωτογραφία της χρονιάς” η ηλικιωμένη από τις Γούβες Εύβοιας – H απόγνωση μέσα στις φλόγες

Το περιοδικό Time ξεχώρισε τις ωραιότερες φωτογραφίες, αυτές που σημάδεψαν και αντιπροσωπεύουν το έτος που σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα φεύγει.

Τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, οι συγγενείς του Τζορτζ Φλόιντ που πανηγυρίζουν για την ετυμηγορία, η οποία δικαίωσε τη μνήμη του, συγγενείς θυμάτων κορονοϊού που τους αποχαιρετούν μέσα από τζάμια αφού δεν μπορούν να έλθουν σε επαφή, οι φωτιές στην Εύβοια περιλαμβάνονται στις 100 καλύτερες φωτογραφίες του 2021 σύμφωνα με τους συντάκτες του Time.

Συγκεκριμένα, η φωτογραφία της 81χρονης Παναγιώτας από τις Γούβες Ευβοίας που απεγνωσμένη βρίσκεται μέσα στις φλόγες και προσπαθεί να πάρει ανάσα συγκλόνισε τον Αύγουστο ολόκληρο τον κόσμο και δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε τους συντάκτες του Time, που την κατέταξαν στις καλύτερες 100 του έτους. Η  φωτογραφία ανήκει στον Κωνσταντίνο Τσακαλίδη του πρακτορείου SOOC

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

Η απόγνωση, ο φόβος και η απελπισία αποτυπώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου τον Αύγουστο και έγιναν viral. Σ’ αυτές απεικονίζεται η 81χρονη Παναγιώτα να φεύγει αναγκαστικά από το σπίτι της στις Γούβες ενώ έμοιαζε σαν να μην πιστεύει αυτό που συμβαίνει.

Σαν να ύψωνε κραυγή αγωνίας. Με το χέρι της στο στήθος της στη μία φωτογραφία έκλεινε τα μάτια της, σαν να ήθελε να ξορκίσει το κακό πίσω της και στην άλλη ύψωνε το βλέμμα της στον ουρανό, βλέποντας το αποκαρδιωτικό θέαμα των πυκνών καπνών και ήταν σαν να ζητούσε βοήθεια από τον Θεό για να σωθεί ο τόπος της και οι άνθρωποι. Πίσω της η πυρκαγιά “κατάπινε” το δάσος και είχε φτάσει μια… ανάσα από τα σπίτια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ