Νέες απειλές από τον Γιλντιρίμ: Αν η Τουρκία ανοίξει τις πύλες θα περάσουν και τρομοκράτες στην ΕΕ

Νέες απειλές προς την Ευρώπη εκτόξευσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό πρόβλημα υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι αν η Τουρκία σταματήσει τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την ΕΕ, η Γηραιά Ήπειρος θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα, προσθέτοντας ότι ενδεχόμενο άνοιγμα των «πυλών» από την πλευρά της Άγκυρας θα ανοίξει τον δρόμο προς τα ευρωπαϊκά εδάφη και σε τρομοκράτες.

«Όλο αυτό το διάστημα κατά κάποιο τρόπο δεν προστατεύουμε μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα τα σύνορα του ΝΑΤΟ. Και δεν είναι μόνο αυτά»είπε ο Γιλντιρίμ, σημειώνοντας ότι αν η Τουρκία δεν συγκρατούσε τα προσφυγικά κύματα, «οι πρόσφυγες θα περνούσαν στην Ευρώπη. Ωστόσο, δεν πρόκειται απλά για πρόσφυγες, αφού μαζί τους θα περνούσαν και τρομοκράτες και η Ευρώπη θα είχε πρόβλημα».

«Κανονικά θα έπρεπε να μας ευχαριστούν από την ώρα που ξυπνάνε μέχρι την ώρα που ξαπλώνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ, ενώ χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις της ΕΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Για εμάς, κανένας τους δεν αξίζει, γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη ότι κάνουμε το σωστό. Εμείς κάνουμε το σωστό για την ανθρωπότητα, την Ευρώπη και τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ