Ένα μυστηριώδες δάσος γεμάτο… παπούτσια – ΦΩΤΟ

Διασχίζοντας κανείς το Οντάριο του Καναδά έρχεται αντιμέτωπος με ένα περίεργο θέαμα. Η Patty Maher, μια φωτογράφος από την περιοχή, οδηγούσε σε έναν δρόμο κοντά στην κωμόπολη Όραντζβιλ, όταν αντίκρισε ένα σημείο του δάσους γεμάτο με παπούτσια και αποφάσισε να το απαθανατίσει.

Πλησιάζοντας, διαπίστωσε ότι υπήρχαν εκατοντάδες παπούτσια που ήταν είτε καρφωμένα στα δέντρα, είτε κρεμασμένα στα κλαδιά τους ή τοποθετημένα στο έδαφος.

Έκπληκτη η φωτογράφος σκέφτηκε ότι τα παπούτσια στο σημείο αυτό θα μπορούσαν να αποτελούν κάποιο είδος μνημείου για κάποιον που έχασε τη ζωή του σε κάποιο δυστύχημα. Αφού συμβουλεύτηκε τις τοπικές αρχές, την ενημέρωσαν ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιο δυστύχημα στην περιοχή, γεγονός που διαιωνίζει το μυστήριο. Γύρω από κάποια δέντρα υπάρχουν πλαστικοί σκελετοί, αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει την ύπαρξη και τη σημασία τους.

Τα παπούτσια έκαναν την εμφάνισή στους κορμούς των δέντρων για πρώτη φορά, το 1972. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορες θεωρίες που προσπαθούν να δώσουν μια εξήγηση για την ύπαρξη του μυστηριώδους δάσους παπουτσιών. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερο έργο τέχνης, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι αποτελεί έκφραση του κινήματος «ελεύθερο περπάτημα», το οποίο άκμασε στη δεκαετία του 1970.

Παρ΄ όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια επίσημη ή τεκμηριωμένη θεωρία που να δίνει εξήγηση σε αυτό το μυστήριο.

Πηγή: perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ