Τα “μαζεύει” ο Τραμπ: Να μην δοθούν όπλα σε όλους τους δασκάλους, μόνο στους καλύτερους

Τα μαζεύει ο Ντόναλντ Τραμπ για τις δηλώσεις του περί… οπλισμού των εκπαιδευτικών, επιμένοντας πάντως ότι «ένα σχολείο χωρίς όπλα αποτελεί “μαγνήτη” για κακούς ανθρώπους»!

Με μία σειρά αναρτήσεων στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να ανασκευάσει αλλά και αιτιολόγησε τις απόψεις του για τα όπλα στα σχολεία που είχαν προκαλέσει σάλο στα αμερικανικά media.

Ο Τραμπ είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας το… σκεπτικό του: “Δεν είπα ποτέ «δώστε όπλα στους δασκάλους όπως είπε τα Fake News του CNN και του NBC. Αυτό που είπα ήταν να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δώσουμε κρυφά όπλα σε ειδικούς στη χρήση τους καθηγητές, με στρατιωτική εκπαίδευση ή άλλη εμπειρία ειδικής εκπαίδευσης – μόνο στους καλύτερους.

Το 20% των δασκάλων, δηλαδή πολλοί, θα μπορούσαν σε αυτήν την περίπτωση να ανταποδώσουν τα πυρά εάν ένας κτηνώδης ψυχάκιας έμπαινε στο σχολείο τους με κακές προθέσεις. Η παρουσία άριστα εκπαιδευμένων δασκάλων θα αποθάρρυνε επίσης τους δειλούς να προβούν σε μια τέτοια πράξη. Πολλοί περισσότεροι άνδρες με πολύ μικρότερο κόστος από την πρόσληψη φρουρών. Ένα σχολείο χωρίς όπλα αποτελεί μαγνήτη για τους κακούς ανθρώπους. ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ”, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Λίγη ώρα μετά, ανάρτησε ένα ακόμη tweet που έγραφε: “Η ιστορία έχει δείξει ότι μια επίθεση με όπλα σε σχολείο διαρκεί, κατά μέσο όρο, 3 λεπτά. Η αστυνομία και οι ομάδες άμεσης ανταπόκρισης χρειάζονται περίπου 5-8 λεπτά για να φτάσουν στον τόπο του εγκλήματος. Ειδικά εκπαιδευμένοι δάσκαλοι/προπονητές που είναι εξπέρ στα όπλα θα έλυναν το πρόβλημα μέσα σε μια στιγμή, προτού καν φτάσει η αστυνομία. ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ