Κινηματογραφική ληστεία με λεία 26 εκατ. ευρώ – Οι δράστες ήταν ντυμένοι υδραυλικοί – Κράτησαν όμηρο την κόρη του ενός φρουρού

Δύο ληστές που ήταν ντυμένοι υδραυλικοί και οι τρεις συνεργοί τους άρπαξαν εκατομμύρια ελβετικά φράγκα αφού προηγουμένως κράτησαν όμηρο την κόρη ενός από τους φρουρούς του θωρακισμένου οχήματος που μετέφερε τα χρήματα.

Η 22χρονη όμηρος βρέθηκε από αστυνομικούς περίπου 20 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στην άκρη ενός δρόμου, στην κοινότητα Τραμουά της Γαλλίας. Σε κατάσταση σοκ, η νεαρή γυναίκα αφηγήθηκε ότι την απήγαγαν περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, από το διαμέρισμά της στη Λιόν, δύο άνδρες που παρίσταναν τους υδραυλικούς.

Οι δράστες την έκλεισαν σε ένα όχημα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, οι συνεργοί τους επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της, ο οποίος εργάζεται στην Ελβετία για μια εταιρεία που αναλαμβάνει μεταφορές μετρητών, και του ζήτησαν λύτρα. Εκείνη την ώρα ο πατέρας όδευε προς το καντόνι του Βο με ένα θωρακισμένο φορτηγάκι γεμάτο με χρήματα.

Η συνέχεια του “σεναρίου” γράφτηκε από την ελβετική αστυνομία. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το φορτηγάκι βρισκόταν στον αυτοκινητόδρομο Α1 με κατεύθυνση τη Λοζάνη όταν αναγκάστηκε να σταματήσει σε ένα πάρκινγκ, στο ύψος του Σαβορνέ. Στο σημείο εκείνο “περίμεναν πολλοί ένοπλοι άνδρες” που άδειασαν το φορτηγό και διέφυγαν με ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Οι δράστες της ληστείας, τρεις άνδρες κανονικής σωματικής διάπλασης, ντυμένοι στα μαύρα, με κουκούλες και γάντια, μιλούσαν γαλλικά αλλά με έντονη προφορά “ίσως της νότιας Γαλλίας ή της βόρειεας Αφρικής”. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη τους.

Οι ελβετικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει πόση ήταν η λεία των συνολικά πέντε δραστών. Μια γαλλική αστυνομική πηγή όμως έκανε λόγο για 20-30 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ