Κινηματογραφική απόδραση εμπόρου ναρκωτικών στην Ισπανία

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ώρες στην Ισπανία με ομάδα περίπου 20 ατόμων να εισβάλει σε νοσοκομείο και να απελευθερώνει έναν έμπορο ναρκωτικών τον οποίο φύλαγαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν ούτε να αντισταθούν.

«Οι δύο αστυνομικοί προτίμησαν να μην κάνουν χρήση του όπλου τους παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να εκτυλιχθεί μια τραγωδία», ανέφερε στα ισπανικά ΜΜΕ η δημοτική αρχή της Λινέα, της επαρχίας της Καντίθ, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από τη αρχή. Ο κρατούμενος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από την αστυνομία για να λάβει τις πρώτες βοήθειες, έπειτα από καταδίωξη με τις αρχές κι ενώ εκείνος επέβαινε σε μια μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όμως, πολύ σύντομα εμφανίστηκε μια ομάδα 20 ανθρώπων, που εισέβαλε στο νοσοκομείο, τον πήρε και όλοι μαζί τράπηκαν σε φυγή με τα οχήματα που τους περίμεναν έξω.

Ο δήμαρχος της Λα Λινέα, Χουάν Φράνθο, καταγγέλλει συχνά την κατάσταση που επικρατεί στο τομέα της ασφάλειας σε αυτήν την πόλη των 65.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον βρετανικό θύλακα του Γιβραλτάρ. Στην πόλη κυκλοφορούν ανενόχλητοι πολλοί έμποροι, μεταφέροντας τα φορτία κάνναβης που έχουν παραλάβει από το Μαρόκο.

«Ο εχθρός είναι πολύ ισχυρός και πρέπει να σκεφτούμε τη λήψη άλλων μέτρων» δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ