Φόβοι ότι Bρετανοί φασίστες ετοιμάζουν επιθέσεις αντιγράφοντας τους τζιχαντιστές

Διατεθειμένοι να δολοφονούν, να διαπράττουν τρομοκρατικές πράξεις και να έχουν ισχυρούς δεσμούς με ομάδες στο εξωτερικό είναι φασίστες εξτρεμιστές, όπως δήλωσαν στον Guardian παρατηρητές της εγχώριας ακροδεξιάς. Tο κοινό κέντρο ανάλυσης τρομοκρατίας της κυβέρνησης αναφέρει ότι αρχίζει μια ανασκόπηση της απειλής που θέτουν οι Βρετανοί ακροδεξιοί εξτρεμιστές καθώς εκτιμάται ότι 50 ως 60 άτομα παραμένουν έτοιμα να διενεργήσουν πράξεις βίας, λέει ένας εμπειρογνώμονας.

Ο Matthew Collins, επικεφαλής της έρευνας στο Hope Not Hate, δήλωσε ότι φασιστικές ομάδες, όπως η Εθνική Δράση, εξελίχθηκαν πέρα από τη νεοναζιστική ιδεολογία για να υιοθετήσουν έναν βίαιο εξτρεμισμό που επηρεάζεται από την ισλαμική τρομοκρατία στην οποία υποτίθεται ότι αντιτίθενται. «Αυτοί οι ίδιοι, αυτοί αποτελούν τζιχάντ, αυτό είναι πολύ σαφές», είπε ο Collins. «Δεν πιστεύουμε πια ότι είναι νεοναζί, αν και είναι σίγουρα ρατσιστές. Πιστεύουμε ότι είναι nihilists, εν μέρει επειδή είναι τόσο εμμονή με τον τρόμο».

Ο κ. Collins είπε ότι πίστευε ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν είχαν επαρκή κατανόηση της φύσης της Εθνικής Δράσης και των συναφών ομάδων. Αλλά ο Gerry Gable, ο εκδότης του περιοδικού Searchlight, που παρακολουθεί την άκρα δεξιά, δήλωσε ότι πιστεύει πως οι μυστικές υπηρεσίες MI5 και MI6 γνωριζουν περισσότερα για τη δράση των φασιστικών αυτών ομάδων. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ