Άγριες συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στο Καλαί – 17 τραυματίες, οι 4 χαροπαλεύουν – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δεκαεπτά τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις σε πολύ σοβαρή κατάσταση είναι ο έως τώρα απολογισμός των βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης μεταξύ Αφγανών και αφρικανών μεταναστών στο Καλαί της Βόρειας Γαλλίας.

Στις 15:30 άρχισαν οι ταραχές μεταξύ εκατοντάδων μεταναστών, οπλισμένων με ρόπαλα και πέτρες κοντά στο νοσοκομείο της πόλης. Τέσσερις από αυτούς, ηλικίας από 16 έως 18 ετών από την Ερυθραία, τραυματίστηκαν από πυρά δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της Βουλώνης, ενώ τρεις ακόμη υπέστησαν πολλαπλά τραύματα.

Μισή ώρα αργότερα, στις 16:00, μια δεύτερη συμπλοκή ξέσπασαε περίπου 5 χλμ μακριά, όπου 100 Αφρικανοί μετανάστες με ρόπαλα επιχείρησαν να επιτεθούν σε περίπου 20 Αφγανούς. Οι ταραχές συνεχίστηκαν αργότερα στην βιομηχανική περιοχή στους αμμόλοφους του Καλαί, κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν η «ζούγκλα».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ έφθασε στην περιοχή και αναμένεται να περάσει την νύχτα εκεί για να επιθεωρεί την κατάσταση.

Όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στο Καλαί, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι είναι παρόμοιες με εκείνες του 2015 όταν δημιουργήθηκε η «ζούγκλα» του Καλαί με 8.000 μετανάστες, μέχρι την διάλυσή της το 2016.

Οι σημερινές συγκρούσεις ήταν οι χειρότερες μετά εκείνες του Ιουλίου 2017, όταν 16 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί. Ένα χρόνο νωρίτερα, στις 26 Ιουλίου 2016, βίαια επεισόδια είχαν αποτέλεσμα 40 τραυματίες, κανένας εκ των οποίων σοβαρά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ